8 Criterii de selectie pentru masina monodisc

8 Criterii de selectie pentru masina monodisc

Alegerea mașinii monodisc potrivite depinde în primul rând de: operațiunile pe care trebuie sa le efectuezi, murdăria sau reziduurile prezente pe paviment, materialul de curățat, modul în care este organizata suprafata (dacă prezintă denivelări sau obstacole cum ar fi scări sau obiecte, cât de ușor poate fi manevrata mașina ca sa efectueze operațiunile) si prezenta umană pe timpul efectuarii operatiunilor. De obicei acolo unde o alta mașină nu poate fi folosita, mașinile monodisc sunt alegerea cea mai buna deoarece se pretează la orice tip de pardoseala si la orice sarcina de intretinere.


Masinile monodisc pot fi evaluate in baza următorilor factori:


1. Puterea motorului: Practic, aceasta definește capacitatea motorului de a roti discul sau peria. Cu cât sarcina devine mai dificila si discul întâmpina mai multa rezistenta la contactul cu suprafața de lucru, cu atât puterea motorului trebuie sa fie mai mare. Spre exemplu, pentru cineva care șlefuiește beton sau cristalizeaza marmura, frictiunea dintre suprafață si discul echipat cu respectivele consumabile este mai mare decât spălarea de rutina a unui paviment din gresie, ceea ce împiedică discul sa se miște cu ușurință. In aceste situatii, un motor cu o putere mai mare va facilita rotația discului în ciuda rezistentei pardoselii. 

De asemenea, dacă operațiunea necesita mult timp sau se desfășoară munca la nivel profesional, un motor puternic este indispensabil. 

Monodiscurile Phoenix 34HDH, la 3,5 CP (2600 W), sunt cele mai puternice de pe piața din România și permit realizarea cu succes a sarcinilor celor mai dificile, la un preț mult mai accesibil față de utilajele specializate. 


2. Viteza periei sau a discului tragator: fiecare operațiune de întreținere a pavimentului sau spălare a mochetei poate fi optimizată folosind viteza ideală de rotire a discului. Dacă te gândești sa achiziționezi o mașină monodisc, ai de ales între varianta cu o singura viteza, doua sau mai multe viteze ori viteza variabila. 

De obicei motoarele functioneaza la 1440 rpm, dar peria sau discul trăgător nu se pot roti la asemenea viteza din considerente de siguranță. 

Intre motor si discul trăgător sau perie exista întotdeauna un sistem de transmisie a puterii. Cu cât mai mare rata de reducție a vitezei, cu atât mai mare este puterea transmisă mașinii de către motor. Masinile avand curea de transmisie sunt mai ușor de proiectat, comparativ mai ieftine, mai putin zgomotoase si mai suor de reparat. Totusi, cum nu sunt capabile sa producă viteze mai scăzute si sa transmită mai muta putere discului, au pierdut mult din piața în favoarea monodscurilor cu sistem de transmisie prin angrenaj reductor. Acestea sunt mai rezistente și pot fi utilizate pentru operațiuni atât simple cât și dificile cum ar fi șlefuirea pavimentelor, cristalizarea, spălarea mochetelor, zgariere, samponare mochete etc. Angrenajul reductor planetar este cel mai avansat sistem de transmisie pentru monodiscuri, garantând cea mai mare putere. Toate monodiscurile din gama Phoenix sunt dotate cu sistem planetar de transmisie.


3. Dimensiunea periei: dacă suprafata de curățat este mare, o perie mică te va face sa pierzi mult timp si va face sarcina de curățare ineficienta, plus ca se va uza mai repede. Va fi o pierdere de bani si efort. De aceea, alegerea mașinii monodisc cu dimensiune adecvată a frontului de lucru este esentiala. Majoritatea mașinilor sunt disponibile cu 12”, 15”, 17” si 20”. Atentie totuși atunci când alegi dimensiunea frontului de lucru al mașinii sa fie disponibile cu ușurință consumabile la aceeasi dimensiune. Cele mai raspandite mașini monodisc sunt cele cu front de lucru de 17” / 43 cm deoarece reprezintă soluția de mijloc, fără sa se renunțe la performanta. 


4. Masa si stabilitatea: desi masinile monodisc necesita indemanare din partea operatorului în echilibrarea acestora fata de ridicarea acestora, masa oricum are un rol crucial în funcționarea masinii. Presiunea aplicată de mașină asupra discului este foarte importanta în realizarea funcțiilor de curățare, cristalizare sau șlefuire. Totusi, greutatea mașinii înseși trebuie menținută cât mai scăzută posibil (din considerente de mobilitate, mai ales) fără sa devină un compromis în ceea ce privește presiunea exercitata pe suprafata. Greutatea mare poate obosi operatorul pe termen lung. Anumite funcții de curățare, ca de exemplu spălarea mochetelor nu necesita o mare greutate a masinii, pentru ca ar împiedica soluția sa circule cum trebuie printre fibre. Dar atunci când șlefuiești pardoseli o greutate și deci o presiune cât mai mare este de dorit, pentru ca în acest fel vom obține rezultate mai bune, mai rapid si mai uniform. De aceea exista disponibile greutăți suplimentare care pot fi foarte ușor instalate și indepartate, în functie de necesitate. 

Daca motorul este poziționat în centrul discului tragator, atunci presiunea distribuita pe baza va fi egala pe toată suprafata. Asta înseamnă ca rezultatele curatarii, șlefuirii si polisharii sunt mai bune si stabilitatea mașinii va fi mai mare, iar operatorul va lucra mai confortabil.


5. Vibratii: La greutati mai mari sau viteze mai mari, mașina ar trebui sa fie mai stabilă si sa nu cauzeze vibratii. Vibratiile excesive fac lucrarea mai putin precisa și obosesc operatorul.


6. Zgomot: și acest factor este foarte important. În primul rând pentru confortul operatorului, dar și pentru a putea lucra în zone traficate în timpul orelor normale de program, fără a deranja activitatea celorlalti. Mașinile monodisc Phoenix produc emisii de zgomot de maxim 56 dbA (mai silentioase decat un aspirator profesional).


7. Accesorii disponibile pentru lucrul cu mașina: Mașina ar trebui sa fie compatibila cu o multitudine de accesorii astfel încât sa poată fi folosita pentru diverse functii. Atât discurile tragatoare (discuri suport pentru accesorii) cât și discurile perie sau termice etc. trebuie sa aibă sistemul de prindere al mașinii respective. Informează-te inainte de a achiziționa un monodisc ce accesorii sunt disponibile și pentru ce tipuri de lucrări. 


8. Disponibilitatea service-ului si pieselor de schimb: nu este plăcut sa stai langa mașina care ți s-a defectat si sa se intrebi când o vei putea folosi din nou. Așa ca service-ul si piesele de schimb ar trebui sa fie întotdeauna disponibile. Când mașina monodisc e nefuncțională asta inseamna pierdere de timp si bani pentru proprietar. Inainte sa alegi modelul de mașină monodisc, întreaba furnizorul dacă oferă si service si pese de schimb. Preferabil nu comanda articole de pe site-uri asiatice, deoarece este sigur ca dacă echipamentul se va defecta (si este foarte posibil sa se întâmple), nu vei avea unde sa îl duci la reparat. 


În concluzie, simplu de utilizat și versatile, mașinile monodisc sunt varianta cea mai convenabila de echipament pentru întreținerea de orice fel a pardoselilor. Investeste într-un monodisc de calitate și vei finaliza lucrări la standarde profesionale, rapid și cu minim de efort. 


În cazul în care ai nevoie de mai multe detalii tehnice sau consiliere cu privire la tipul de mașină monodisc și accesoriile cele mai potrivite pentru activitatea pe care o desfasori, nu ezita sa ne contactezi la telefon 0754 054 103 (inclusiv Whatsapp) sau email sales1@maertools.com 

Taguri:

Comentarii